Понеделник, Септември 24, 2018

Кандидатът за народен представител Георги Николов

Оценете тази статия
(11 гласа)

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

         Имам удоволствието да Ви представя кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ от 23 Многомандатен избирателен район ГЕОРГИ НИКОЛОВ. Той е единственият кандидат за народен представител на ПП ГЕРБ в настоящите избори от Район „Панчарево“ на Столична община. ГЕОРГИ НИКОЛОВ е завършил две висши образования със специалности „Счетоводство и контрол“ и „Финанси“. В момента продължава обучението си по специалност „Право“. След усърдна подготовка и успешно положен изпит е получил лиценз за оценител от Камарата на независимите оценители в България. Вещо лице при Агенция по вписванията и Софийски градски съд.

         Високо образован, деен, включващ се активно в обществено-политическия живот. Той е автор на  поредица от инициативи, които намират широко приложение в живота на китното планинско селце.

Той е един от инициаторите за създаване на интернет сайта на село Пасарел, чиято поддръжка, от създаването до настоящия момент, той лично финансира. Всеки желаещ, на този сайт намира по всяко време актуална информация за живота в населеното място и жителите му – бизнес, обяви, чествания, тържества по случай определени празници и не на последно място много полезни описателни за селото и околностите статии.

Автор е на по-голямата част от тези описателни статии, които в последствие бяха използвани за издаването и популяризирането на свитък със забележителностите на село Д.Пасарел „Долни Пасарел – гражданско участие в реализацията на нова стратегия за популяризиране на европейска дестинация“. Същият се издава с финансовата подкрепа на Столична община.

Член е на Църковното настоятелство при черквата „Св. Георги Победоносец“ и Долнопасарелския манастир „Св. св. ап. Петър и Павел“. Тук проявява също поредица от инициативи. В тази връзка е написал редица писма до Народно събрание, Министерски съвет, Софийска света митрополия, във връзка със съществуването и опазването на тези светини не само за Пасарел, но и за България. Те са част от нашето, българско, културно наследство.

На два километра северозападно от село Пасарел се намира новопостроеният параклис „Св. Георги Победоносец“. Той е построен с ктиторското усърдие на ГЕОРГИ НИКОЛОВ - основен инициатор и организатор на строителните дейности, архитектура, външно и вътрешно оформление, т.е. изцяло по негова идея. Храмът е открит и осветен на 6 май 2015 г., на храмовия празник, с курбан за здраве и берекет. Той е построен в местността „Църквище“ там, където се е намирало старото село Пасарел, в близост до старата черква. Преди полагането на първа копка и започването на строежа се намериха основите на старата пасарелска черква с размери от 14 метра дължина и 7 метра ширина. Същите са осторожно покрити отново за да се запазят за поколения след нас. Строежът продължава три години. Важна подробност е, че средствата за построяването на параклиса са единствено от дарения на миряни. Положеният труд е изцяло доброволен, като по-голямата част е от жители на село Пасарел. Дарители на храма са местни жители, както и много външни за селото физически и юридически лица.

ГЕОРГИ НИКОЛОВ взема дейно участие и в развитието на спорта в село Пасарел. През 2007 г., по негова инициатива, е създаден Мотоциклетен спортен клуб „УРВИЧ ПАСАРЕЛ“. Терените около планинското селце Пасарел благоприятстват за развитието на този вид спорт. На по-късен етап този спорт се превръща в един от добре развиващите се бизнеси в селото като приключенски туризъм.

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Представих Ви накратко биографията и дейността на ГЕОРГИ НИКОЛОВ, единственият кандидат за народен представител на ПП ГЕРБ от Район „Панчарево“ на Столична община. Считам, че с дейността, която развива и ще продължава и за напред да развива и надгражда, а в това сме сигурни, както и професионалните си успехи и придобити компетенции, ще бъде достоен представител на избирателите от нашия район в Народното събрание на Република България. Ще защитава, както винаги, интересите на избирателите и населението в района, които представлява. Ще помага за развитието на населените места в района. Не остава нищо друго, освен да пожелаем на нашия кандидат да бъде все така всеотдаен, да продължава да работи все така неуморно за каузата, да разшири дейността си в целия район. УСПЕХ на предстоящите избори, господин Николов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Статията подготви Албена Щилянова

 

Search