Понеделник, Септември 24, 2018

История и творчество над Пасарел

Оценете тази статия
(0 гласа)

 

Скъпи приятели,
Както наскоро оповестихме, на 6 май, на параклис Св. Георги Победоносец, над с. Пасарел, ще се проведе народен събор "История и творчество над Пасарел". На него ще бъде приготвен традиционният курбан за здраве.
Новото в програмата през 2017 година ще бъде участието на няколко групи гайдари, част от които ще ни гостуват специално от магнетичните Родопи с пленителната каба гайда. Участие в събитието ще вземе също така и местният танцов състав "Пасарелци". Наши гости ще бъдат групата Der Dudelgeist, които ще ни представят изпълнение на средновековна западноевропейска музика на италианска и испанска гайди.
Изключително сме щастливи да ви съобщим, че наши специални гости ще бъдат г-жа Валя Балканска заедно с нейният сценичен партньор и изключителен гайдар, г-н Петър Янев.
Заповядайте на Гергьовден, на "История и творчество над Пасарел", да посрещнем всички заедно космическия глас на България - г-жа Валя Балканска! Да чуем как се разнася гласа на гайдата и "Излел е Дельо хайдутин" в нашата прекрасна планина! Място, преплитащо в себе си история, дух и забравено творчество! Земя на велики ханове и могъщи царе!
Официалната програма е от 13.00 ч. до 17.00 ч., но всеки който има желание може да отседне на палатка и да обособи свой лагер, на специално отредените за това места още от предходния ден.

— в компанията на село Пасарел и Село Долни Пасарел в(ъв) Pasarel, Sofiya-Grad, Bulgaria.

 

Search