Петък, Май 24, 2019

Кампания за събиране на дрехи - Фирма Хюманита и БЧК

Оценете тази статия
(0 гласа)

 

Кметство Пасарел и  група от млади майки организират  ІІ - ра инициатива за събирането на ненужни вече дрехи за малки и големи, за всякакъв сезон или друг вид текстил – пердета, завеси, покривки.

Събраните дрехи и текстил ще се предадат на фирма „Хюманита“ в присъствието на представители на Българския Червен Кръст.

Дрехите или текстилните изделия, изпрани и прилежно опаковани в плик /не повече от 10кг всеки/ , може да предадете

в сградата на ЦДГ – 182 – с. Д. Пасарел - 2-ри вход - 1-ви етаж

на 27 април 2018 г. – от 17,00ч . – до 20,00 ч.

и на 28 април 2018 г. – от 9,00 ч. - до 12,00 ч.

 

 

Тъй като в момента не могат да бъдат поставени контейнери във всички населени места, в село Долни Пасарел ще бъдат събрани на временен склад и своевременно предадени и извозени от фирма „Хюманита“ в присъствието на представители от Български Червен Кръст.

 

През м. август 2016 година  кампанията бе успешна и събраните 1200  кг.  дрехи  бяха предадени на фирма "Хюманита".  Присъстваха: Директорът на фирма Хюманита- г-н  Гичев,  представителите на БЧК - Спаска Тасева - Зам. директор на СО на БЧК, Екатерина Йовова - Н-к отдел "Връзки с обществеността и маркетинг", Наталия Александрова - Кмет на кметство Долни Пасарел и Нели Ранова - представител на инициативната група.
Благодарим  на всички жители на село Долни Пасарел,

които откликнаха и се включиха в кампанията и

  Ви очкаваме отново на 27 и 28 април 2018 година!

 

 

 

                                             

Още за инициативата:

Реализира се от фирма „Хюманита“ съвместно с Българския Червен Кръст, по подобие на отдавна съществуващ модел в Западна Европа.

Изискванията към текстилните изделия - завеси, завивки, дрехи, чанти и колани, е да бъдат в годно за употреба състояние и да са прилежно опаковани в торбичка. Контейнерите за текстил са част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението.  С тези, които са годни за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.     http://www.redcross.bg/humanita_campaign.html

 

 

Search