Вторник, Юли 23, 2019

МОБИЛЕН ПУНКТ ЗА СЪБИРАНЕ НА НЕНУЖНИ ДРЕХИ И ТЕКСТИЛ

Оценете тази статия
(0 гласа)

Уважаеми съграждани,

 

Българския Червен кръст, Кметство Пасарел и група от инициативни майки организирахме инициатива за събиране на тестил – дрехи, покривки, завеси и др., които ги предавахме на фирма Хюманита. През август 2016 г. бяха предадени 1200 кг текстил, а през април 2018г. - 1100 кг. Инициативата беше успешна – Всички пренареждайки гардеробите си, подпомогнахме Българския червен кръст. Благодарим на всички, включили се в начинанието.

От днес 15 ноември 2018г. село Пасарел се включва в кампанията на Столична община за опазване на околната среда и въздуха.

 

Столичната община чрез Столичния инспекторат провежда целогодишна кампания за събиране на ненужен текстил (дрехи, чанти, обувки, кожи, кърпи, хавлии, завеси, покривки) и други текстилни материали от гражданите в стационарни пунктове. Броят на пунктовете постепенно се разширява, за да се обхване цялата територия на Столична община.

Изхвърлянето на текстилни отпадъци в съдовете за смесени битови отпадъци води до замърсяване на околната среда и въздуха в случай на нерегламентирано изгаряне.

Контейнер за описаните вещи, / събрани в пликове до 10 кг./ е поставен до сградата на кметство Пасарел.

 

Не изхвърляйте други отпадъци!

 

Когато е пълен, не оставяйте пликове и чували пълни с текстил до него, за да не се разпиляват. Изчакайте да бъде освободен и тогава поставяйте в контейнера съответните текстилни материали.

 

Search